Sulkapallo

Sulkapallo on erinomainen mailapeli kaiken kuntoisille ja ikäisille. Lajia voi pelata joko kahdestaan ja nelistään. Yksinkertaisimmillaan sulkapallo vaatii pelaajalta suhteellisen vähän pelaamisen aloittamiseen muihin mailapeleihin kuten tennikseen verrattuna, jonka vuoksi kynnys pelata on matala ja mielekkään pelin aikaansaaminen on helppoa. Sulkapallo on siksi myös hyvä kuntoliikuntalaji.

Oikean peliparin kanssa peli on hauskaa ja tasavertaista, ja samalla se tehostaa pelaajan ketteryyttä, silmä-käsi-koordinaatiota ja kestävyyttä. Alla sulkapallon säännöt tiivistettynä:

Peli pelataan paras kolmesta erästä -periaatteella. Yksi erä pelataan 21 pisteeseen saakka, mutta tilanteessa 20-20 erävoittoon tarvitaan kahden pisteen ero. Peli päättyy kuitenkin viimeistään silloin, kun toinen pelaaja saanut 30 pistettä.

Pelin alussa aloittaja arvotaan, jonka jälkeen pisteen voittanut syöttää aina. Syöttö tapahtuu sulkapallossa ristikkäin: syöttäjän oikeanpuoleisesta ruudusta vastustajan oikeanpuoleiseen ruutuun kun syöttäjällä on parillinen pistemäärä, ja vastaavasti vasemmasta ruudusta vastustajan vasempaan ruutuun kun syöttäjällä on pariton pistemäärä. Syöttö tapahtuu aina alakautta ja palloon on osuttava vyötärön alapuolella. Mailan varren tulisi osoittaa syötössä selkeästi alaspäin. Pisteen saa se pelaaja, joka onnistuu lyömään pallon vastustajan kenttään ilman, että sitä onnistuneesti palautetaan.

Pallo on ulkona vain sen osuessa kokonaisuudessaan kentän rajan ulkopuolelle, eli rajaan osunut pallo on sisällä.

Pallo saa osua verkkoon (myös syötössä), mutta maila, pelaaja tai hänen vaatteensa ei.

Nelinpelissä käytetään sulkapallokentän leveämpiä rajoja, kun taas kaksinpelissä kapeampia. Kaksinpelissä syöttöruudun takarajana toimii kentän takaraja, kun taas nelinpelissä syöttöruudun takaraja on hieman lähempänä verkkoa. Nelinpelin syötön jälkeen koko kenttä on jälleen normaalisti käytössä, ja pelin aikana takarajana toimii koko kentän takaraja.

Sulkapallohalli sijaitsee teollisuusalueella osoitteessa tuottajantie 35.

Sulkapallovuoron hinta on:

Arki-iltaisin 16-23 17€/ kenttä / tunti

Muina aikoina 15€ / kenttä / tunti

välinevuokra 2€/hlö

Vuorojen peruutukset keilahallin kautta.

Sulkapallon ajanvaraus alla

https://www.matchi.se/facilities/sulkkisseinajoki?lang=fi

Seinäjoen Keilahalli

MATCHI.SE

Seinäjoen Keilahalli

Sulkapallohalli sijaitsee osoitteessa tuottajantie 35. Hallissamme on 5 sulkapallokenttää joista 1 ja 2 kentät on myös nelinpeli kenttiä, 3.4 ja 5 kentät ovat vain 2 pelikenttiä, hallissa on pukuhuoneet ja suihkut. Etkö omista mailaa tai palloja? Ei hätää, voit vuokrata meiltä mailan ja pallon Seinäjoen keilahallilta (urheilupuisto 5)